miercuri, 3 februarie 2010

München/Germania - Slazburg/Austria

Cu toate ca am facut calatoria data inca mai demult, cind vad pozele ma trec aceleasi emotii ca si atunci cind ma aflam acolo. Insa... inainte de a pune pozele sa va povestec cum a avut loc calatoria.

In Germania, sau cel putin in orasul unde eu stau, transportul public circula de la 5 dimineata (in week-end chiar de la 6.30) pina la unu de noapte. Scopul nostru in acea zi era Salzburg. Stiam ca avem nevoie de mult timp pentru drum (cam 6 ore numai intr-o directie) si de aia trebuia sa ne pornim devreme tare ca sa reusim sa vedem macar ceva ceva in orasul dat. Pai si pentru ca era duminica, iar transportul circula mai tirziu, asta inseamna ca trebuia sa ne pornim destul de tirziu din Nürnberg, ceea ce insemna sa ajungem tirziu in Salzburg. Dupa mai multe calcule ne-am dat seama ca nu aveam la dispozitie decit 4 ore de cutreierat orasul. Gluma, nu? Ce sa faci 4 ore intr-un asa oras mare? De aceia am decis sa luam primul tren in directia dorita. ADica... trenul de la 5 dimineata. Pentru asta insa... a trebuit sa petrecem noaptea in gara. :) Patru ore intr-o gara enorma, unde e aproape la fel de multa lume ca si ziua.

Luand primul tren, am avut ocazia sa vedem si o bucatica din München (am stat acolo cam o ora jumate pentru ca trebuia sa luam trenul spre Salzburg). Astfel, dupa o neapte nedormita si o zi de cutreierat muntii in Austria, am ajuns acasa obosite groaznic. Daca a meritat? Eu cred ca da. Voi ce spuneti?

München










Salzburg




Casa unde s-a nascut Mozart






Un comentariu:

  1. oooo...frumos de tot draga eva...as vrea si eu sa fiu cu tine...dar ma multumesc deocamdata cu imaginile oferite:D

    RăspundețiȘtergere