joi, 19 noiembrie 2009

Party

Liebe Freunde,

am avut noarea sa asist la un evenimet foarte important pentru amilia unde locuiesc. Ziua de nasterei a stapinei casei. Ei bine... e diferit. E chiar diferit de tot ce am vazut eu pina acum. Cica e o mica festivitate, la care vin 30 de persone, care vor fi pe ici, vor bea, vor minca, vor vorbi pina seara tirziu, si vor leca intr-un final, lasind in urma un teanc de vesela murdara pe care a doua zi "cineva" trebuia s-o spele. :)

Da... Nu e rau, nu zic. Doar ca e forte straniu ca cineva strain sa cotrobaiasca prin frigider, sa caute bautura care-i place. Ca vedeti voi... nu toti beau titpul dat de bere, sau nu toti beau sampanie, vin alb sau rosu, martiny... Tot pentru aceasta mica sarbatoare s-a dat comanda de mincare la restaurant. Nu nemtesc, normal. Turc. Exact. La acesta party nemteasca (sau acest party nemtesc, ca nu cunosc genul :) ) s-a consumat mincare turceasca. Iute... de-ti iesea foc pe urechi!

Dar ce atmosfera...! Vine multa lumea care poate nici nu se cunoaste, si discuta pe ici pe colo, in grupuri. Mda... si eu am avut loc acolo, spre marea mea mirare. De ce? Pentru ca un Au-Pair-Mädchen care cunoaste limba atit de bine, trebuie sa comunice si ea cu societatea nemteasca. Si cel mai haios, dar si suparator lucru, e acela ca lumea habar nu are de R.Moldova. Cica e la granita cu Belorusia. Sau si mai nou, limba de stat aici e rusa.

Desigur ca poate, tot circulind dintr-un grup in altul, aveam sa mai invat pe cineva unde se afla Moldova. Dar... pentru ca incepusem sa ma plictisesc, am facut bine si.. dupa desert (pe care nu-l puteam scapa) am parasit invitatii pentru am ma retrage, cu cunostintele mele in odaie.

Stiu ca poate par rautacioasa, dar... avind in vedere, ca in casa ta vine pentru o perioada de un an un om dintr-o alta tara, nu te lenevi sa rasfoiesti ceva informatii despre tara de origine a persoanei date.

Liebe Grüße aus Deutschland

Un comentariu:

  1. aaaaaaaa...vad ca ai ijceput sa postezi tot pe blogul asta si cu Germania:D scrisorici...macar aici pot sa-ti las comentarii direct...

    RăspundețiȘtergere